νοσηλεια, θεσσαλονικη, καθετηρας, ηλικιωμενος, φροντιδα, εξιτηριο, οικος ευγηριας, νοσηλευτής

Υπάρχουν πολλά οφέλη για την φροντίδα ηλικιωμένων στην κατοικία τους. Από τη συντροφικότητα και τη διασφάλιση ότι υπάρχει κάποιος γύρω για να φροντίσει την ευημερία των ηλικιωμένων αγαπημένων σας ακόμη και όταν δεν είστε παρόντες, η φροντίδα στο σπίτι έχει πολλαπλά οφέλη. Εμείς στο «Νοιάζομαι νοσηλεία κατ’ οίκον» σας παραθέτουμε 5 κύριους λόγους για τους οποίους θα πρέπει να χρησιμοποιείτε νοσηλευτές για να φροντίζετε τους ηλικιωμένους συγγενείς σας στο σπίτι τους.

  1. Παρέχει στην οικογένεια την άνεση του σπιτιού: Για πολλά ηλικιωμένα μέλη της οικογένειας η αίσθηση ότι είναι στο σπίτι τους, όπου νιώθουν άνετα και έχουν την οικογένεια και τους φίλους τους να τους περιβάλλουν, μπορεί να βοηθήσει στην θεραπεία τους. Αν ο γονέας ή ο συγγενής σας έχει πάρει πρόσφατα εξιτήριο από το νοσοκομείο, η επιλογή νοσηλείας κατ ‘οίκον, τους επιτρέπει να αναρρώσουν στην άνεση του σπιτιού τους.
  2. Παρέχει εξατομικευμένη φροντίδα: Οι νοσηλευτές που φροντίζουν τους αγαπημένους σας στο σπίτι τους, έχουν μόνο έναν σκοπό και αυτός είναι να βεβαιωθείτε ότι οι αγαπημένοι σας αναρρώνουν πλήρως. Αυτό σημαίνει ότι έχουν πλήρη προσοχή και ποιοτική φροντίδα. Για εμάς στο «Νοιάζομαι νοσηλεία κατ’ οίκον», η φροντίδα των ηλικιωμένων σας είναι μια προσωπική υπόθεση. Ο αγαπημένος σας λαμβάνει αποκλειστική φροντίδα στο απαραίτητο επίπεδο για να επιστρέψει στην υγιή του κατάσταση.
  3. Ανεξαρτησία, άνεση και εμπιστοσύνη για θεραπεία: Ξέρατε πως οι περισσότεροι ηλικιωμένοι φοβούνται περισσότερο να μετακομίσουν σε κάποιον οίκο ευγηρίας και να χάσουν την ανεξαρτησία τους από ότι φοβούνται τον ίδιο τον θάνατο; Σύμφωνα με μια μελέτη, σχεδόν το 90% των ηλικιωμένων θέλει να γεράσει στο σπίτι τους. Για πολλούς, τα σπίτια μας είναι τα κάστρα μας, και αυτό δεν αλλάζει με το πέρας των χρόνων. Το περιβάλλον της οικίας είναι το λιγότερο πιεστικό περιβάλλον για τους ηλικιωμένους ώστε να συνεχίσουν φυσιολογικά την καθημερινότητα τους μεγαλώνοντας.
  4. Η νοσηλεία κατ’ οίκον διατηρεί τις οικογένειες κοντά: Σε περιόδους γήρατος ή ασθένειας, ένας ισχυρός οικογενειακός δεσμός είναι πολύ σημαντικός. Οι οικογένειες αποτελούν μια μεγάλη πηγή συναισθηματικής υποστήριξης για τους ηλικιωμένους. Γνωρίζοντας ότι ο αγαπημένος σας άνθρωπος βρίσκεται σε ένα περιβάλλον που είναι ασφαλές και θεραπευτικό μπορεί να μειώσει τα συναισθήματα ενοχής που συνδέεται με το βάρος του νοσηλευτή. Όσοι επιλέγουν την κατ ‘οίκον φροντίδα των ηλικιωμένων από τους οίκους ευγηρίας, μπορούν να έχουν το πλεονέκτημα να επισκέπτονται τα μέλη της οικογένειάς τους όποτε το θέλουν, χωρίς περιορισμένες ώρες επισκέψεων. Οι νοσηλευτές μας δεσμεύονται να εμπλέξουν την οικογένειά σας στη διαδικασία φροντίδας και μπορούν να βοηθήσουν όλους να επικοινωνήσουν με σαφή και τακτική επικοινωνία.
  5. Η νοσηλεία κατ’ οίκον σας προσφέρει πνευματική ηρεμία: Όταν επιλέγετε έναν νοσηλευτή για να φροντίσετε τον αγαπημένο σας ηλικιωμένο, κάνετε περισσότερα από το να εξασφαλίζετε τον καλύτερο τύπο φροντίδας γι’ αυτούς. Στις περισσότερες περιπτώσεις, είναι δύσκολο να παρέχετε το εύρος και το επίπεδο φροντίδας που χρειάζεται κάποιος αγαπημένος σας. Με ευθύνες όπως παιδιά, δουλειές και την δική σας προσωπική  ζωή, μπορεί να είναι σχεδόν αδύνατο να φροντίσετε πλήρως ένα ηλικιωμένο. Ένας νοσηλευτής σας δίνει το πλεονέκτημα να μην εγκαταλείψετε τον αγαπημένο σας ή να νιώθετε εγωιστές. Αντίθετα, σας κάνει να νιώθετε ήσυχος και να απολαμβάνετε την αγάπη και την υποστήριξη που δίνετε στο αγαπημένο σας πρόσωπο με την επαγγελματική, ποιοτική φροντίδα που παρέχει ο νοσηλευτής.

 

Προβιάς Γεώργος, Νοσηλευτής ΤΕ

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

clear formPost comment